joi , noiembrie 30 2023

Containere Izolate

In ce scopuri se pot folosi containere izolate?

Stiati ca exista antreprenori care se gandesc sa cumpere mai multe containere izolate pentru afacerile pe care le detin? Ei bine, in acest articol vom discuta despre aceste containere si vom prezenta cele mai importante avantaje ale acestora. Continuati sa cititi si sa aflati informatii interesante despre containerele izolate.

Despre containere izolate …

In fiecare an, peste 200 de milioane de containere sunt expediate in intreaga lume, containere care contin bunuri durabile si nedurabile. Nu toate produsele sunt rezistente la conditiile externe in calatoriile pe distante lungi.

Bunurile sensibile, cum ar fi alimentele, au nevoie de recipiente specializate pentru a alterarea. Containerele izolate ofera conditiile perfecte si protectia necesara pentru a expedia aceste produse fara probleme.

Containerele de transport standard nu pot indeplini cerintele de frig timpul procesului de expediere. Aceste cerinte sunt deosebit de importante pentru produsele sensibile la temperatura. Bunurile nedurabile, cum ar fi alimentele, medicamentele sau substantele chimice, au nevoie de un mediu stabil pentru a le impiedica sa se strice.

Containere IzolateDiferite marfuri necesita conditii diferite pentru a le asigura calitatea. Prin urmare, nu pot fi depozitate in acelasi recipient. Imprejurimile containerului trebuie sa se adapteze la temperatura, umiditate si conditii externe. In acest scop este folosit un container frigorific nefunctional, numit si container de transport izolat.

Peretele metalic subtire al unui container uscat standard este expus climatului extern. Nu poate mentine o temperatura interna constanta. Pe de alta parte, containerele izolate previn daunele datorate fluctuatiilor de temperatura in timpul transportului.

De asemenea, reduc la minimum condensul provocat de apa de ploaie sau umiditatea care isi gaseste drumul in interiorul recipientului.

Un container de transport izolat are adesea un perete dublu. Acesta este aspirat pentru a preveni transferul de caldura si frig intre interior si exterior. Interiorul este complet etansat pentru a evita condensul si umezeala. Exista insa diferite tipuri de containere izolate in functie de tipul de marfa pe care containerul o transporta.

De ce sunt necesare containere izolate?

Cand vine vorba despre containere izolate, acestea sunt folosite in diferite sectoare pentru transportul marfurilor sensibile nedurabile. Cea mai importanta sarcina este sa va asigurati ca lantul de frig nu se rupe. Containerul izolat poate fi folosit pentru:

  • Expedierea produselor proaspete si pastrarea prospetimii acestora.
  • Transport de medicamente.
  • Prevenirea dezvoltarii microorganismelor.
  • A asigura o durabilitate indelungata a depozitarii (depozitare pe termen lung).
  • Transport de marfuri cu nevoie de temperatura scazuta pe distante scurte.
  • Transport de marfuri fara o sursa de energie accesibila.
  • A asigura o temperatura standard atunci cand nu este nevoie de refrigerare.
  • Prevenirea schimbarilor bruste de temperatura.

Cum sa izolati un container de transport?

Izolarea unui container standard pentru transport este o procedura foarte complicata. Cel mai rentabil si mai usor mod de a expedia marfuri sensibile este sa achizitionati direct un container izolat specializat.

Exista diferite optiuni pentru a izola un container standard:

Pereti cu doua straturi

Peretele containerului trebuie acoperit cu un perete cu doua straturi. Acesta este aspirat pentru a preveni transferul de caldura intre exterior si interior.

Strat interior suplimentar

Un strat suplimentar este montat peste un cadru din lemn. Stratul este complet etansat pentru a se asigura ca interiorul ramane fara condens.

Peretii containerului sunt aliniati cu captuseli (o structura speciala incorporata in pereti). Se folosesc si paturi termice cu mai multe straturi.

Camere umplute cu gaz

camera umpluta cu gaz in jurul intregului recipient poate etansa caldura si mentine o temperatura constanta in interior.

Pentru a adauga o astfel de structura la un container standard, este recomandat sa consultati o agentie profesionista. Acest lucru este valabil mai ales daca scopul containerului este de a expedia marfuri sensibile.

Izolarea la o scara mai mica poate fi realizata manual, folosind paturi termice in jurul paletilor individuali. Cutiile mai mici cu camere umplute cu gaz pot fi, de asemenea, plasate in interiorul containerului. Folia cu bule este, de asemenea, o solutie eficienta pentru o izolare mai scazuta sau pentru controlul temperaturii.

Izolarea unui container standard pentru uz casnic este mult mai usoara. Acest lucru se poate face manual folosind spuma rigida, spuma spray sau vata minerala rigida.

Check Also

Constructii Case Brasov

Constructii Case Brasov

Constructii Case Brasov Servicii de Constructii Case Brasov veti gasi cu sutele pe internet. Dar …

Close