miercuri , octombrie 4 2023

Constructii Modulare

Avantajele de top ale unei constructii modulare

Despre constructii modulare stim cu totii ca reprezinta o alternativa pentru constructiile traditionale. Multe persoane insa nu stiu care sunt motivele pentru care aceste constructii incep sa devina populare in Romania.

Multi chiar se intreaba ce sunt aceste constructii si de unde provine numele lor. Despre costructiile de acest tip vom discuta in randurile de mai jos. Daca intentionati sa achizitionati o astfel de constructie, merita sa cititi cu atentie. Chiar si pentru cultura dvs. generala merita sa acumulati toate aceste informatii.

Ce sunt aceste contructii modulare?

Incepem prin a va spune ce sunt constructiile modulare. Stim cu totii ca atunci cand se construieste ceva, exista un santier de lucru. Constructiile in majoritatea cazurilor sunt din caramida sau din BCA. Ei bine, acestea sunt cunoscute ca si constructii traditionale.

Constructii ModulareExista si constructii modulare, acestea fiind cunoscute si sub denumirea de constructii prefabricate. Acestea sunt fabricate in interiorul unei fabrici. Exista diverse firme care se ocupa de realizarea constructiilor modulare si realizeaza intreaga structura a cladirii intr-o fabrica.

Ulterior, cand structura cladirii este finalizata, aceasta este transportata catre santier. Acolo constructia este amplasata peste fundatia cladirii deja existenta.

Exista avantaje ale acestor constructii?

Acum ca ati vazut ce sunt constructiile modulare, a sosit momentul sa aflati care sunt cateva dintre avantajele lor. Spunem cateva deoarece lista avantajelor este numeroasa si ne-ar trebui ore intregi sa le putem aborda pe fiecare dintre acestea.

1. Viteza de construire

Proiectele de constructii modulare pot fi finalizate cu 30-50% mai rapid decat metodele traditionale de constructie. Alegand sa construiti modular, procesul de constructie interioara poate avea loc alaturi de lucrarile de santier si de fundatii. In plus, nu este nevoie sa va faceti griji cu privire la intarzierile meteorologice.

2. Constructie in afara santierului

Cladirile modulare sunt construite in afara amplasamentului in module si apoi sunt aduse la santierul dvs. in panouri compacte, gata de construit. Construirea in afara santierului transforma procesul de constructie pentru intreprinderi, scoli si persoane fizice. Procesul asigura astfel un management mai bun al calitatii constructiilor si mai putine perturbari.

3. Materiale ecologice

Cladirile modulare sunt prietenoase cu mediul, acesta fiind un avantaj major. Sunt construite cu materiale de constructii ecologice. Procesul de constructie in afara santierului asigura de asemenea, mai putine deseuri.

4. Costuri reduse

Constructiile modulare sunt foarte rentabile, cu optiuni de plata flexibile disponibile si un timp de constructie mai scurt. Serviciul de proiectare este adesea inclus si, astfel incat nu trebuie sa va faceti griji cu privire la costurile arhitectului pe langa cheltuielile de constructie.

In plus, pentru ca am adus costurile in discutie, ar trebui sa va facem cunoscut un aspect important. O cladire construita in acest fel poate costa chiar si cu 50% mai putin comparativ cu o cladire din caramida sau BCA.

5. Materiale durabile

Cladirile modulare sunt construite cu materiale de calitate superioara, care sunt extrem de durabile. Materialele utilizate pentru peretii interiori imbunatatesc izolarea fonica si ignifugarea, iar structurile de cladiri modulare sunt extrem de etanse, ceea ce le asigura eficienta energetica.

Concluzie

Constructiile modulare sunt realizate asadar in fabrici si ulterior sunt amplasate deasupra fundatiei. Acest tip de constructii vine la pachet cu foarte multe avantaje, iar 5 dintre ele v-au fost prezentate anterior.

Datorita acestor avantaje, cu siguranta numarul cladirilor construite astfel va creste considerabil in urmatorii ani.

Check Also

Constructii Case Brasov

Constructii Case Brasov

Constructii Case Brasov Servicii de Constructii Case Brasov veti gasi cu sutele pe internet. Dar …

Close