duminică , iulie 14 2024

Pizza Brasov

Pizza Brasov

Se spune ca o Pizza Brasov buna este ceva ce fiecare dintre noi isi doreste. Aproape ca nu exista persoana care sa nu indrageasca acest fel de mancare. Pizza este in ziua de azi un fel de mancare indragit de multi oameni. Ea a ajuns sa fie considerata chiar fast food in unele tari. In Italia insa, lucrurile nu s-au schimbat prea mult. Pizza este inca vazuta ca fiind un preparat autentic. Italienii considera ca pizza este si un preparat sanatos.

Pizza Brasov

Pizza BrasovPizza pe care o stim in ziua de azi a aparut in secolul al XVI-lea. Cuvantul pizza este mult mai vechi. Se pare ca acesta a aparut in anul 997 intr-un document. Inainte de pizza, oamenii obisnuiau sa consume un preparat asemanator si anume focaccia. Acest preparat era intalnit in alimentatia romanilor. Ei obisnuiau sa manance aceasta paine cu diverse condimente destul de des. De asemena, focaccia era apreciata chiar si de grecii din Grecia Antica. Ei obisnuiau sa o consume cu ceapa sau usturoi.

Imediat dupa descoperirea Americii, focaccia s-a transformat in pizza. Rosiile au schimbat definitiv acest preparat foarte gustos. Adaugarea rosiilor pe blatul de paine era de obicei o practica din zonele sarace ale Italiei. Pe masura ce au aparut mai multe topping-uri, Pizza Brasov a inceput sa fie mai apreciata.

Pizza Brasov

Pizza a inceput sa fie adoptata de locuitorii Italiei, ea devenind rapid un fel preferat de mancare al acestora. Chiar si regina Margherita aprecia acest fel de mancare. Datorita faptului ca indragea foarte mult un anumit tip de pizza, ea s-a gandit sa-i puna numele ei. Astfel a aparut pizza Margherita, o pizza foarte apreciata de multe persoane in ziua de azi. Aceasta pizza are caracteristic culorile steagului italiei si anume verdele, rosul si albul.

Chiar si pizza Marinara a devenit rapid una destul de raspandita. Ea a ramas chiar si in ziua de azi la fel de populara ca Margherita. Astazi Pizza Brasov a trecut de granitele Italiei, ea fiind populara in toata lumea. Acest fel de mancare este in continuare unul apreciat in toate tarile, el fiind foarte gustos.

Check Also

Desfundari Canalizare Brasov

Desfundari Canalizare Brasov

De ce sunt necesare serviciile de desfundari canalizare Brasov? Serviciile de desfundari canalizare Brasov sunt …

Close