vineri , septembrie 22 2023

Implantologie Orala Brasov

De ce este nevoie de implantologie orala Brasov?

Nu exista stomatologie moderna fara implantologie orala Brasov. Implantologia este o parte a stomatologiei care se ocupa cu incorporarea implanturilor dentare. Exista diferite tipuri de implanturi. Implanturile sunt realizate din titan, materiale biocompatibile, introduse in maxilar ca inlocuitor al dintelui natural, adica ca inlocuitor al radacinii naturale a dintelui lipsa.

Interventia este nedureroasa, si se efectueaza sub anestezie locala. Inainte de operatie, este necesar sa faceti o radiografie a maxilarului si sa vizitati expertul implantolog. Tipul de implant care trebuie utilizat depinde de starea osului si de dorintele speciale ale pacientului.

Cu ajutorul implanturilor dentare, problema unuia sau mai multor dinti lipsa inceteaza sa mai existe. Problema tuturor dintilor lipsa poate fi rezolvata si cu implanturile care isi asuma rolul de suport si inlocuiesc radacinile.

Daca pacientul urmeaza instructiunile pentru mentinerea igienei bucale si viziteaza regulat un stomatolog, implanturile dentare pot dura toata viata.

Implantologie Orala Brasov – Ce sunt mini implanturile?

Persoanele care au nevoie de implantologie orala Brasov pot opta pentru mini implanturi dentare. Mini-implanturile dentare sunt implanturi de diametru mic.

Implantologie Orala BrasovSunt o solutie ideala pentru pacientii fara dinti care au proteze inferioare libere si doresc o solutie sigura care sa le repare. In acest fel, proteza totala devine mai stabila, iar procesul de mestecare a alimentelor devine si el mai eficient. Igiena este foarte simpla.

Ce este ALL ON 4?

Cand vine vorba despre All in On 4 folosit in implantologie orala Brasov, acesta este conceptul de tratament pentru pierderea completa a dintilor. Presupune instalarea a patru implanturi in osul maxilarului si realizarea protezelor dentare fixe in 24 de ore.

Aceasta metoda este revolutionara datorita numarului redus de implanturi necesare (inainte de aceasta metoda, era necesar sa se incorporeze min. 6-8 implanturi dentare pentru restaurarea protetica), rata de dezvoltare a restaurarilor protetice fixe si reducerea costurilor pentru pacient.

In prezent, este deosebit de important ca pacientul in a doua zi dupa operatie sa isi poata restabili indatoririle vietii cu caracteristici estetice si functii complete de mestecat.

Doua situatii de baza rezolva cu succes metoda ALL ON 4. Pacientii care au deja maxilarul edentat, dar nu pot purta proteze dentare (iritare pana la varsaturi, caderea protezei din cauza formei maxilarului), sunt candidati la ALL ON 4. La pacientii cu dintii ramasi cu nu pot fi restaurati si incorporati in solutia protetica, solutia este de asemenea ALL ON 4.

Astfel de dinti sunt indepartati imediat inainte de aplicarea implanturilor dentare. Acesta este un alt mare avantaj al acestei metode deoarece intr-unul dintre procedurile de tratament se efectueaza extractia dentara si punerea implantului.

ALL ON 4 Planificare

Metoda ALL ON 4 folosita in implantologie orala a fost creata ca raspuns la incapacitatea de inserare directa a implanturilor in partile laterale ale osului maxilar. Motivele pentru aceasta constau in resorbtia osului maxilar si in vecinatatea structurii anatomice (sinus maxilar, nervul mandibular). Pentru a obtine un volum osos suficient pentru plasarea implantului, au fost necesare proceduri prealabile de marire osoasa (adaugarea de oase artificiale) sau deplasarea nervului maxilar.

Datorita persistentei acestor procese multifazice si a costurilor ridicate, un numar mare de pacienti renunta la astfel de operatii.

Asadar, cand vine vorba despre implantologie orala Brasov, un lucru este clar. Procedura se refera la utilizarea implanturilor dentare pentru a inlocui dintii naturali care lipsesc. Exista mai multe tipuri de implanturi cum ar fi mini implanturile dentare sau implanturile all on one 4.

Check Also

Cabinet Dentar Brasov

Cabinet Dentar Brasov

Cum Alegi Un Cabinet Dentar Brasov? Este important sa va orientati catre un Cabinet Dentar …

Close